Vandaag reed ik de Vlaamse Pijl te Harelbeke. Door de winterse weersomstandigheden kon de grote lus langs de Vlaamse Ardennen niet doorgaan. De veiligheid kon niet worden verzekerd waardoor de koers werd afgehaspeld op de plaatselijke omloop. 15 ronden van 8 km moesten worden afgelegd. De koers ontplofte van in de start. Onmiddellijk een hoog tempo, niet mijn favoriete start dus. Na een uur tussen mijn kader hangen kreeg ik het goede gevoel te pakken. Iets voor halfkoers kon ik, samen met ploegmaats Julien, Lothar en vijf andere kompanen een ontsnapping op poten zetten.  We konden nooit meer dan 35″ voorsprong bijeen fietsen. Er waren namelijk enkele grote blokken niet vertegenwoordigd die jacht op ons maakten. 

In de laatste 20 km kwam het peloton ons op de hielen zitten… dit was het signaal om nogmaals te versnellen in de kopgroep. Het Shifting Gears duo, Bjorn De Decker en Jari Verstraeten, trok in de aanval, ik kon mijn wagonnetje aanhaken met nog twee metgezellen: Lotto-renner Kobe Goossens en Gil D’heygere van VL Techniks. Toen waren we nog met vijf. Onze voorsprong steeg niet meer boven de 15″, maar toch had ik het gevoel dat we voorop zouden blijven. Mijn overige ploegmaats Jacob, Antoine Célestin  en Kjell speelden het ploegenspel mee en leverden uitstekend afstoppingswerk. 

Op anderhalve kilometer van de streep plaatste Bjorn De Decker een demarrage. Een tactisch uitgekozen moment, net wanneer ik van de kop kwam en me langs de andere kant bevond. Ik zat dus ingesloten en kon niet reageren. Tot mijn grootste verwondering en ergernis kwam er geen reactie van mijn metgezellen. De vogel was gaan vliegen en ik zou moeten sprinten naar een tweede plaats. http://www.focus-wtv.be/sport/bjorn-de-decker-wint-vlaamse-pijl-harelbeke

 

Bedankt aan alle supporters, jullie waren fantastisch! Bedankt aan Drink-o-Mat die ons verwelkomden in hun dépôt te Harelbeke. 

 

Maxime  

2 Comment on “Net niet in de Vlaamse Pijl te Harelbeke

  1. Nogmaals proficiat!!!
    Mooie koers gezien en verdiende podiumplaats!
    Op naar het hoogste schavot 🙂
    doe zo voort

  2. Inderdaad na je ‘opwarmingstijd’ vloog je erin; echt mooie koers gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *