Gisteren reed ik Paris-Troyes. Een 1.2 wedstrijd van 185 km lang. Een relatief zware wedstrijd waar de wind telkens vrij spel heeft in de aanvangsfase tot we het plaatselijk circuit opdraaien. Daar moesten we nog 8 rondjes afwerken met telkens twee beklimmingen. Bij de aanvangsfase voelde ik een opspelende pijn net boven de kniestreek. Het was een volledige wedstrijd op karakter afwerken. Ik dacht enkele keren aan opgeven, maar bleef doorzetten. Uiteindelijk draaide het uit op een groepssprint met een 70-tal renners. In de hectische slotkilometers kon ik in laatste instantie toch nog een opening vinden. Ik moest mijn sprint vroeg aangaan omdat ik niet ideaal gepositioneerd zat en kon een 10e plaats uit de brand slepen. De overwinning ging naar Adrien Petit (Direct Energie)

Woensdag reed ik de profkermiskoers te Wanzele. Ik behaalde er een 55e plaats en bevond me in de groep die streed voor de tweede plaats. Een wedstrijd die ik als training opvatte al wilde ik toch naar een mooie ereplaats sprinten. Het laatste uur kregen we een helse regenbui over ons heen. De buienradar had me op het verkeerde been gezet waardoor ik niet echt ‘warm’ gekleed was. Verkleumd van de kou hield ik me dus afzijdig in de finale.

Op naar meer, vrijdag 16/3 Handzame Challenge en zondag 18/3 GP Wilfried Peeters te Mol. 

 

3 Comment on “Top 10 in Paris Troyes

  1. Karakter… 🙂

    1. Super gereden op naar volgende.

  2. Dat zijn de echte kampioenen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *