Vandaag stond ik aan de start in de Handzame Challenge.

Het was met een bang hartje na een week intensief behandelen van de opspelende spier waar ik in Paris Troyes last van had gecombineerd met amper een dik uur training. Van in de start werd er heel nerveus gekoerst. Het duurde niet lang voor de eerste valpartijen werden veroorzaakt… en dit stopte niet tot aan de aankomst. Een keer lag ik er zelf bij. Een drietal keer kon ik ofwel net ontwijken of stond ik stil na de valpartij. Ik moest enkele hevige inspanningen leveren om telkens vooraan het peloton post te vatten. Uiteindelijk gingen we de finale in met een groot peloton. Na een lus van een kleine 100 km moesten we nog 3 plaatselijke ronden afleggen van 17 km met een passage over de Ruidenberg. In die eerste plaatselijke ronde kon ik samen met 3 metgezellen ontsnappen uit het peloton. In de afdaling werden we opnieuw bijgebeend door het peloton. Enkele hectometers later kwam er een grotere ontsnapping tot stand. 13 man kozen het hazenpad en konden strijden voor de overwinning met daarin ploegmaats Willems en Weemaes. Weemaes won en Thimo Willems werd 3e. 

Ik had nog zin in een sprint voor een verre ereplaats tot ik opnieuw achteruit werd geslagen door een val op iets meer dan 2 km van de aankomst. Uiteindelijk bolde ik als 94e over de aankomst. 

 

 

2 Comment on “valpartijen ontwijken in de Handzame Challenge

  1. Jammer op naar de volgende en meer succes.

  2. Helaas, maar je toonde motivatie & karakter. Fier met zo’n inzet & doorzetting…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *