Vandaag stond de Grote Prijs Wilfried Peeters op het programma. De wedstrijd werd door de gure weersomstandigheden ingekort met een plaatselijke ronde van 11 km. Er moest dus 147 km worden afgewerkt over vlakke wegen met 1 kasseistrook. 

Enkele kilometers voor de kasseistrook reed ik in een put. Mijn fiets kreeg een hevige klap te verduren waardoor mijn stuur kantelde. Het tempo lag te hoog in aanloop naar de kasseistrook waardoor het niet verstandig was om een fietswissel te doen. Ik probeerde op veiligheidsmodus hand te haven in het peloton. Na de kasseistrook ontstond er een kopgroep van 11 man. Twee EFC-mannen waren vertegenwoordigd terwijl ik een goed moment koos om van fiets te wisselen. Ondertussen had ik ook te kampen met een leegloper… Eens ik mijn rode Trek-exemplaar had ingewisseld voor mijn zwarte reservefiets kon ik mijn plaats terug innemen in het peloton. Voorin splitste de kopgroep waardoor er nog 5 man voorop reed. Met Beullens hadden we de geknipte man in de kopgroep. Onder impuls van de Britse nationale ploeg slonk de voorsprong van de kopgroep onder de halve minuut. Ik zat op vinkenslag om bij een hergroepering voor het offensief te kiezen. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd toch op een massasprint waarin we de kaart Weemaes trokken. Sasha sprintte naar een tweede plaats, ikzelf werd 6e. 

 

Naast dit mooi resultaat is er nog goed nieuws. Door het uitvallen van een nationale ploeg kan ik volgend weekend toch aantreden in de Kattekoers. Ik zal samen met 5 andere West-Vlamingen de provincie West-Vlaanderen vertegenwoordigen. Nu al een dikke merci aan de organisatie van de Kattekoers en Wielerbond West-Vlaanderen voor deze opportuniteit. 

 

 

3 Comment on “6e in GP Wilfried Peeters

  1. Fantastich nieuws,tot op de Kemmel Maxime

  2. Proficiat en op naar zondag.

  3. Niettegenstaande de pech en een nog niet genezen spier mooi resultaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *